Sponsored Link

スポンサーサイト

Bookmark and Share
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Ginger Rice / Recipe

Bookmark and Share
http://cooking.savvy-cafe.com/wp-content/uploads/2010/06/Shrimp-Curry-with-Pineapple-Ginger-Rice.jpg
(Ginger Rice / Image)

This recipe from the January/February issue of Everyday Food is quick, light and tasty. Simply steam rice with scallions and ginger and then add frozen peas.
Ingredients:
(Serves 4)

* 100g shimeji mushrooms
* 30g ginger
* 2 cups / 400ml rice
* 1 tbsp light soy sauce
* 1 tbsp sake
* 1 tbsp mirin (sweet cooking sake)
* 355ml dashi stock
* Salt

Method:

1. Cut off the roots of the shimeji mushrooms, cut the mushrooms in half, and divide them into small bunches. Chop the ginger.
2. Put the rice and shimeji mushrooms in a heavy pan.
Combine the light soy sauce, sake, mirin, and add the dashi stock to make 400ml of sauce. Add a little salt, and pour the sauce in the pan.
3. Put a lid on, and place over a high heat.
4. When it comes to a boil 2 to 3 minutes later, turn down the heat.
5. Cook for 10 minutes.
6. Turn off the heat, and add the ginger.
7. Let it steam for another 10 minutes.

By JS on May 15, 2011
スポンサーサイト

tag : Recipe

コメントの投稿

Secre

Twitter
Category
Sponsored Link
Latest Articles
Sponsored Link
Sponsored Link
Monthly Archives
Blogroll
Link List
Ranking
Counter
Online Counter
現在の閲覧者数:
News Site Link
最新コメント
最新トラックバック
プロフィール

Author:jsato
FC2ブログへようこそ!

RSSリンクの表示
QRコード
QRコード
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。