Sponsored Link

スポンサーサイト

Bookmark and Share
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Chicken and Egg Soboro Rice Bowl

Bookmark and Share
Crumbled and seasoned meat/fish/egg are generally called soboro in Japanese. Soboro are often used as toppings on steamed rice.
http://farm4.static.flickr.com/3394/3305183694_2809f0c889.jpg
(Chicken and Egg Soboro Rice Bowl / Image)

Ingredients:
(Makes 4 servings)

* 1/2 lb. gound chicken
* (3 Tbsp soy sauce, 2 Tbsp sugar, 3 Tbsp mirin, 1 tsp ginger juice)
* 4 eggs
* (1 Tbsp sugar, 1/2 Tbsp mirin, 1/2 tsp salt)
* 4 cups steamed Japanese rice

Preparation:

Put ground chicken, soy sauce, sugar, mirin, and ginger juice in a small pan. Simmer the meat on medium-low heat, stirring constantly with chopsticks until moisture is almost gone. Beat eggs in a medium pan and add sugar, mirin, and salt. Put on medium-low heat and scramble eggs finely with chopsticks until cooked. Serve steamed rice into four deep bowls. Arrange chicken soboro and egg in two different sections on top of the rice.

By JS on Jan 28, 2011
スポンサーサイト

tag : Recipe

コメントの投稿

Secre

Twitter
Category
Sponsored Link
Latest Articles
Sponsored Link
Sponsored Link
Monthly Archives
Blogroll
Link List
Ranking
Counter
Online Counter
現在の閲覧者数:
News Site Link
最新コメント
最新トラックバック
プロフィール

Author:jsato
FC2ブログへようこそ!

RSSリンクの表示
QRコード
QRコード
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。