Sponsored Link

スポンサーサイト

Bookmark and Share
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Gyudon (Japanese Beef Bowl)

Bookmark and Share
Japanese beef bowl is called gyudon. Yoshinoya is known for delicious beef bowl. Beef bowl can be cooked at home.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1d/Gyudon,_potato_salad_and_raw_egg_by_jetalone_in_Ochanomizu,_Tokyo.jpg/800px-Gyudon,_potato_salad_and_raw_egg_by_jetalone_in_Ochanomizu,_Tokyo.jpg
(Gyudon (Japanese Beef Bowl) / Image)

Ingredients:

* 4 cups steamed Japanese rice
* 1 pound thinly sliced beef
* 1 onion
* 1 1/3 cup dashi soup
* 5 tbsps soy sauce
* 3 tbsps mirin
* 2 tbsps sugar
* 1 tsp sake
* benishoga (red ginger) for topping

Preparation:

Cook Japanese rice. Slice onion thinly. Cut beef into bite-sized pieces. Put dashi, soysauce, sugar, mirin, and sake in a pan. Add onion slices in the pot and simmer for a few minutes. Add beef in the pan and simmer for a few minutes. Serve hot steamed rice in a deep rice bowl. Put the beef topping on the top of rice. Place some benishoga (red ginger) on the top if you would like.

By JS on Jan 24, 2011
スポンサーサイト

tag : Gyudon

コメントの投稿

Secre

Twitter
Category
Sponsored Link
Latest Articles
Sponsored Link
Sponsored Link
Monthly Archives
Blogroll
Link List
Ranking
Counter
Online Counter
現在の閲覧者数:
News Site Link
最新コメント
最新トラックバック
プロフィール

Author:jsato
FC2ブログへようこそ!

RSSリンクの表示
QRコード
QRコード
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。