Sponsored Link

スポンサーサイト

Bookmark and Share
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Eggplants Dengaku (茄子田楽) / Japanese Food & Cooking

Bookmark and Share
Dengaku are traditional Japanese dishes topped with sweet miso sauce called dengaku miso sauce. The most common dengaku dish is tofu dengaku, and eggplants go with dengaku miso as well.
ナス田楽の簡単レシピ


(Eggplants Dengaku (茄子田楽) / Image)

Ingredients:
4 servings

* 4 small eggplants or 2 large eggplants, about 1 lb, cut in in half lengthwise
* 1 Tbsp vegetable oil
* 3 Tbsp red miso
* 1 1/2 Tbsp sugar
* 1 Tbsp mirin
* 2 Tbsp dashi soup stock
* 1 Tbsp sake
* 1 Tbsp white sesame seeds

Preparation:

1. Make many incisions on the surface of eggplants.
2. Heat vegetable oil in a large skillet and fry the eggplants covered on medium heat until softened.
3. Mix dashi, sake, mirin, sugar, and miso in a sauce pan. Simmer it on low heat, stirring constantly until thicken. Set aside.
4. Place fried eggplants on plates and top with the sweet miso sauce.
5. Sprinkle sesame seeds on top.

By J.S. on Sep 25, 2010
スポンサーサイト

tag : Japanese Food & Cooking

コメントの投稿

Secre

Twitter
Category
Sponsored Link
Latest Articles
Sponsored Link
Sponsored Link
Monthly Archives
Blogroll
Link List
Ranking
Counter
Online Counter
現在の閲覧者数:
News Site Link
最新コメント
最新トラックバック
プロフィール

Author:jsato
FC2ブログへようこそ!

RSSリンクの表示
QRコード
QRコード
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。