Sponsored Link

スポンサーサイト

Bookmark and Share
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Mizu-Yokan Recipe / Japanese Summer Recipe

Bookmark and Share
Yokan is a tradional Japanese sweet, which is made of azuki beans, agar agar, and sugar. This is a type of yokan called mizu-yokan. Mizu means water in Japanese.
Mizu-yokan includes more water than other kinds of yokan. This yokan makes a cool summertime dessert.
060827berry mizuyokan1.JPG


(Mizu-Yokan / Image)

Ingredients:
Makes 4 servings

* 1 stick kanten (agar agar), or 1/6 oz. kanten powder
* 1 1/4 cup water
* 1 cup brown sugar
* 3/4 lb. anko (1 1/2 cup)

Preparation:

Soak kanten in lots of water for about one hour. Squeeze the kanten and tear it into small pieces. Put the kanten in 1 and 1/4 cup of water in a deep pot. Heat it on low heat until the kanten dissolves. Add sugar and stir well. Next, add anko. Stir constantly and simmer until thickened. Stop the heat. Pour the mixture in a flat container. Cool it until harden. Cut the yokan into small blocks to serve.

By J.S. on Aug 29, 2010
スポンサーサイト

tag : Japanese Summer Recipe

コメントの投稿

Secre

Twitter
Category
Sponsored Link
Latest Articles
Sponsored Link
Sponsored Link
Monthly Archives
Blogroll
Link List
Ranking
Counter
Online Counter
現在の閲覧者数:
News Site Link
最新コメント
最新トラックバック
プロフィール

Author:jsato
FC2ブログへようこそ!

RSSリンクの表示
QRコード
QRコード
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。