Sponsored Link

スポンサーサイト

Bookmark and Share
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Bukkake Udon (ぶっかけうどん) / Japanese Summer Recipe

Bookmark and Share
It's a simple udon dish. Instead of dipping udon noodles in the sauce, the sauce is poured over noodles as bukkake means pouring in Japanese. Put various toppings, such as grated daikon radishes, grated ginger, boiled eggs, sliced green onion, and so on.
http://www.preston-net.com/futurephoto/hello/375512/400/P9229606-2005.09.23-22.19.05.jpg
(Bukkake Udon (ぶっかけうどん) / Image)

Ingredients:
Makes 4 servings

* 4 portions udon noodles
* 4 Tbsps katsuobushi (dried bonito flakes)
* For saucImagee: 1/2 cup soy sauce / 2 cups dashi soup stock / 3 Tbsp mirin

Preparation:

Mix dashi soup stock, soy sauce, and mirin in a small pan. Put it on high heat and bring to a boil. Stop the heat. Cool the sauce. Boil lots of water in a large pan. Put udon noodles in the pan and boil, following package instructions. How to Boil Udon Noodles
Drain and cool udon in cold water quickly. Drain again and divide into four bowls. Place katsuobushi and other toppings on top. Pour the sauce over the noodle right before eating.

By J.S. on Aug 8, 2010
スポンサーサイト

tag : Summer Recipe

コメントの投稿

Secre

Twitter
Category
Sponsored Link
Latest Articles
Sponsored Link
Sponsored Link
Monthly Archives
Blogroll
Link List
Ranking
Counter
Online Counter
現在の閲覧者数:
News Site Link
最新コメント
最新トラックバック
プロフィール

Author:jsato
FC2ブログへようこそ!

RSSリンクの表示
QRコード
QRコード
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。