Sponsored Link

スポンサーサイト

Bookmark and Share
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Hiyashi chūka (冷やし中華) / Summer Japanese Food

Bookmark and Share
Hiyashi chūka (冷やし中華) is a Japanese dish consisting of chilled ramen noodles with various toppings served in the summer. Toppings are usually colorful cold ingredients and a tare dressing.
Popular toppings are strip of tamagoyaki, carrot, cucumber, ginger, ham, and chicken. The tare sauce is usually made from water, rice vinegar, soy sauce, sugar, sesame oil, sesame seeds.
http://1tess.files.wordpress.com/2008/08/hiyashi-chuka-soba_9879.jpg
(Hiyashi Chuka (冷やし中華) / Image)

How to Make Hiyashi Chuka Noodles / YouTube Video

Hiyashi Chuka Dressing Recipes:

  • Soy sauce flavor dressing (4 servings):
    1/3 cup water / 3 Tbsp rice vinegar / 2 Tbsp soy sauce / 3 Tbsp sugar / 1 tsp sesame oil
  • Sesame flavor dressing (4 servings):
    1/3 cup water / 2 Tbsp sugar / 4 Tbsp soy sauce / 2 Tbsp rice vinegar / 3 Tbsp grated white sesame seeds / 1/2 tsp sesame oil

Common Hiyashi Chuka Toppings:

  • Thin omelette strips
  • Ham
  • Boiled chicken breasts
  • Cucumber
  • Boiled bean sprouts
By J.S. on May 16, 2010
スポンサーサイト

tag : Summer Japanese Food

コメントの投稿

Secre

Twitter
Category
Sponsored Link
Latest Articles
Sponsored Link
Sponsored Link
Monthly Archives
Blogroll
Link List
Ranking
Counter
Online Counter
現在の閲覧者数:
News Site Link
最新コメント
最新トラックバック
プロフィール

Author:jsato
FC2ブログへようこそ!

RSSリンクの表示
QRコード
QRコード
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。