Sponsored Link

スポンサーサイト

Bookmark and Share
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Japanese Food / Simmered Pork and New Potatoes

Bookmark and Share
Introduce "Simmered Pork and New Potatoes".
New potatoes are called shinjaga in Japanese, and they are often cooked in spring.
New potatoes are commonly simmered or deep-fried in Japanese cooking.

Ingredients:

  • 1 1/2 lb new potatoes
  • 1/2 lb thinly sliced pork, cut into 1 inch length
  • 3 cup water
  • 1 Tbsp vegetable oil
  • 1/3 cup soy sauce
  • 1 1/2 Tbsp sugar
  • 1 chunk ginger root, peeled and cut into strips

Preparation:

Wash and scrub new potatoes.
If potatoes are large, cut in halves.
Heat oil in a large pot and saute meat and potatoes for a few minutes.
Add water and bring to a boil.
Add soy sauce and sugar in the pot and simmer the ingredients on medium heat for about 20 minutes, or until potatoes are softened.
Serve simmered potatoes and pork in a plate and garnish with ginger.

*Makes 4 servings

By J.S. on Mar 27, 2010
スポンサーサイト

コメントの投稿

Secre

Twitter
Category
Sponsored Link
Latest Articles
Sponsored Link
Sponsored Link
Monthly Archives
Blogroll
Link List
Ranking
Counter
Online Counter
現在の閲覧者数:
News Site Link
最新コメント
最新トラックバック
プロフィール

Author:jsato
FC2ブログへようこそ!

RSSリンクの表示
QRコード
QRコード
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。